MALZEMELER
- 2 adet patlıcan
2 adet sakız kabağı
5-6 adet sivribiber
3 adet domates
2 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
100 gr beyazpeynir
Yarım demet maydanoz
1. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun, küp şeklinde doğrayın ve kararmaması için tuzlu suya atın (1 tatlı kaşığı tuz +1 kg su).
2. Kabakları yıkayıp dış kısmını kazıyın ve onları da küp şeklinde doğrayın.
3. Soğan, sarımsak ve domatesi soyun. Soğan ve domatesi küçük küp şeklinde doğrayın, sarımsakları bütün bırakın. Biberleri de yıkayıp, halka şeklinde ince doğrayın.
4. Derin bir tencerenin dibine ayıklanmış doğranmış soğanları döşeyin. Üzerine doğranmış biberler ve sarımsak dişlerini yerleştirin.
5. Biber ve sarımsakların üzerine sırasıyla ayıklanmış kabakları, domatesleri ve patlıcanları döşeyin. Böylece tencerede sebze katları oluşturun.
6. En son üzerine zeytinyağını gezdirin. Tencereyi kapağı kapalı olarak kısık ateşe oturtun. İlk beş dakika içinde ara sıra tencereyi saplarından tutarak sallayın. Daha sonra hiç karıştırmadan pişirin.
7. Bu arada beyaz peyniri küçük küp şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.
Not:
• Beyaz peynir yeterince tuzlu olduğu için bu yemeğe ayrıca tuz koymuyoruz.
• Pişmiş sarımsak çok fazla kokmaz ama yine de sevmiyorsanız sarımsaksız da yapabilirsiniz.
KAYNAK: www.sofra.com.tr
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder