21 Aralık 2016 Çarşamba

Karnıbahar Kısırı




Malzemeler:
Bir adet orta boy karnıbahar
1 adet kuru soğan
Domates ve biber salçası
Limon
Zeytinyağı
Tuz, kimyon, nane
Maydanoz, marul, dereotu, yeşil soğan

Yapılışı:
Karnıbaharı yıkadıktan sonra köklerinden ayırıp küçük parçalara bölerek rondolayın. (Rondodan sonraki görünüşü aşağıda.)


Bir tavada kuru soğanı zeytinyağıyla soteleyin, Salça ve baharatları ekleyin, rondolanan karnıbaharları da tavaya alıp 10-15 dk çevirerek pişmesini sağlayın.
Piştikten sonra soğumaya bırakın.
Doğradığınız yeşillikleri, limonu pişen karnıbaharların içine ekleyip karıştırın.
Afiyet olsun.

Kaynak: Facebook Karatay Lezzetleri Sayfası. (Fotoğraf Nuray İlbars)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder