Malzemeler:
1 adet küçük boy beyaz lahana
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 çay bardağı sızma zeytinyağı
Bir avuç içi kadar beyaz peynir
İçi için
1 adet kuru soğan
500 gr. kıyma
1 adet havuç
Hazırlama
Lahana az suda haşlanır. Sonra bir bezle kurulanarak, suyu iyice alınır.
Peynir ezilir. Süt, zeytinyağı, yumurta, peynir ve iyice karıştırılıp, börek harcı
hazırlanır. Soğanlar ince ince kıyılır, Kıyma, soğan
birlikte pişirilir. Bu içe arzu edilirse zencefil ve karabiber de eklenebilir.
Daha sonra 1 kat lahana, üstüne börek harcı, 1 kat lahana, üstüne börek harcı ve
ortasına kıymalı harç gelecek şekilde, lahana yufka gibi kullanılarak börek hazırlanır.
180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar (harç katılaşıncaya kadar) pişirilir.
Kaynak serapsagdicblogcu.com
(Tarif Karatay Beslenmesine göre düzenlenmiştir.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder