Karatay Mutfağından Uyarlanmış Tarifler ve Bilgiler. Uyarı: Bu blog Karatay Diyeti kitabı baz alınarak hazırlanmıştır. Uygulama hataları ya da kişisel özelliklere bağlı sonuçlar yazarın sorumluluğunda değildir.
29 Ekim 2016 Cumartesi
Unsuz İşkembe Çorbası
Malzemeler (6 kişilik):
1 kilo kuzu ya da dana işkembe
1 adet paça (isteğe bağlı ama içine paça da atınca mükemmel oluyor)
2 litre su
Bir avuç kaya tuzu
Bir tutam tuz
1 yumurta sarısı
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
5 diş sarımsak
Üzerine gezdirmek için:
Bir su bardağı üzüm sirkesi
8 diş sarımsak
Bir tutam tuz
2 yemek kaşığı tereyağ
Bir tutam pul biber
Yapılışı:
İşkembeyi kaya tuzu ile ovalaya ovalaya iyice temizleyin. Ardından bol suyla yıkayıp tamamen temizlendiğinden emin olun. Tuzla ovalamak dip detay her tarafının temizlenmesinde çok faydalı oluyor. Paçayı da aynı şekilde temizleyin.
Ardından işkembeleri yiyebileceğiniz boyutta kareler halinde doğrayın.
Düdüklü tencereye işkembeleri, paçayı ve suyu koyup önce harlı ateşte, tencere ötmeye başladıktan sonra da kısık ateşte 1,5 saat pişirin. Böylelikle işkembeler lokum gibi yumuşacık olacaktır.
Bir kapta 5 diş sarımsağı bir tutam tuzla iyice dövün. Üzerine yumurta sarısı, limon suyu ve yoğurdu katıp bir güzel karıştırın.
İşkembeler piştiğinde tencerenin içinden paçayı çıkartın.
Hazırladığınız terbiye sosunu çorbanın içine azar azar ve yavaş yavaş döküp sürekli karıştırın. Terbiyeyi ekledikten birkaç dakika sonra ocağı kapatabilirsiniz.
Bir başka kasede 8 diş sarımsağı yine bir tutam tuzla dövüp sirke ile karıştırın. Bu sosu sofranıza koyun ki çorbayı içerken arzu edenler bu sostan çorbalarına katabilsinler.
Ayrıca her tabağın üzerine gezdirmek için tereyağını bir tavada eritip içine pul biber katın.
Tereyağlı pul biberi de tabaklara gezdirip servis yapabilirsiniz.
Kaynak: yarati-yorum.blogspot.com.tr
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder