16 Mayıs 2017 Salı

Peynirli Kabak Sandalı



Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 küçük çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 küçük çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • Kıyılmış dereotu


  • Yapılışı
    Kabakları yıkayıp ikiye kesin kayık şeklinde içlerini kaşık yardımıyla çıkarın su ekleyip kaynattığımız tencereye kabakları ve tuzu ilave edip kabaklar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Derin bir kasede yumurta, beyaz peynir, kaşar peyniri, dereotu sıvı yağ ve çok az tuz ekleyip karıştırın. Haşlanan kabakları fırın kabına alın kabakların içine peynirli karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 190- 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.
    Afiyetler olsun :)

    (Sebzeleri mevsiminde tüketmeye dikkat edelim.) 

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder