Karatay Mutfağından Uyarlanmış Tarifler ve Bilgiler. Uyarı: Bu blog Karatay Diyeti kitabı baz alınarak hazırlanmıştır. Uygulama hataları ya da kişisel özelliklere bağlı sonuçlar yazarın sorumluluğunda değildir.
18 Aralık 2017 Pazartesi
Kıymalı Nohutlu Ispanak
Malzemeler
Soğan,
Sarımsak
Kıyma,
Kırmızı ve yeşil biber (yazdan küçük küçük doğranarak hazırlanmış)
Tereyağı, zeytinyağı,
Haşlanmış nohut,
Ispanak
Salça
Tuz, karabiber, zerdeçal
Havuç (Kilo problem olanlar havuç koymayabilir.)
(Malzemeyi kendi ölçülerinize göre kullanabilirsiniz. )
Yapılışı
Kıymayı tereyağı ve zeytinyağıyla biraz soteleyin. Soğan, sarımsak,tuz, karabiber, zerdeçal salça ve biberleri ekleyin. Biraz piştikten sonra önceden haşlanmış nohutu ve ıspanağı tencereye koyun. Su eklemeden ıspanak yumuşayıncaya kadar pişirin.
Aynı tarifi, kıyma koymadan yeşil mercimekle de yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Nuray İlbars
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder