• 1 adet küçük boy karnabahar
• 4 adet yumurta
• 3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri veya eriyen başka bir doğal peynir ben dil peyniri kullanıyorum yada mozarella
• 1 yemek kaşığı kekik...
• 4 diş sarımsak
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• Hazırlanışı
• 1- Karnabaharı temizleyip çiçeklerini kesin.
• 2- suda haşlayın yada buharda pişirin, tel süzgeçte suyunu iyice süzdürün
• 3- Karnabaharlar piştikten sonra derin bir kase içine koyun ve soğumasını bekleyin.
• 4- Üzerine rendelenmiş Kaşar peyniri, yumurta, kekik, ezilmiş sarımsak, deniz tuzu, karabiber ve zeytinyağı ilave edip karıştırın.
• 5- Hazırlanan karnabahar harcı ikiye bölüp yağlanmış tepsiye yayın.
• 6- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
• 7- Üzerine tekrar 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpip 5 dakika daha pişirin. İstenirse susam yada çörek otuda serpilebilir
• 8- Fırından çıkardıktan sonra uzun çubuklar şeklinde doğrayın. Servis tabağına alıp ılık veya sıcak olarak servis yapın.
Kaynak: Facebook Karatay Lezzetleri Sayfası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder