Malzemeler
- 1 su bardağı buğday
- 1 adet kırmızı biber
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1 adet havuç
- 2 adet teze soğan
- Marul yaprağı (2-3 adet)
- Mor lahana
- Yarım limon suyu
- Tuz
- Zeytinyağı
Yapılışı
Bir gece öncesinden ıslattığınız buğday yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Kabımıza 1 gece önceden ıslatıp haşladığımız 1 su bardağı buğdayı, 1 adet küçük küçük doğranmış kırmızı biber,maydanoz, dereotu, 3 yaprak marul, 2 adet taze soğan, mor lahana ve 1 adet rendelenmiş havucumuzu ilave edip iyice karıştıralım. Ayrı bir kapta sosu için; yarım limon suyu, tuz ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını alıp karıştıralım. Daha sonra sosumuzu salatamıza ilave edip harmanlayalım. Salatamız hazır. Afiyet olsun.
Kaynak: http://www.nefisyemektarifleri.com/bugday-salatasi-tarifi/
Kaynak: http://www.nefisyemektarifleri.com/bugday-salatasi-tarifi/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder