YASAKLAR
(Glisemik indeksi yüksek gıdalar)
|
SERBESTLER
(Glisemik indeksi düşük gıdalar)
|
Her türlü tahıl unu ve bunlardan yapılmış gıdalar (Ekmeğin her çeşidi) – Kavrulmuş kuru yemişler | Ceviz, kavrulmamış fındık, badem ve fıstık |
Her türlü şeker, şekerli her türlü gıda, her türlü tatlandırıcı ve diyabetik ürünler | Glisemik indeksi düşük kuru meyveler, örneğin günkurusu kayısı (3-5 ad), kuru erik vb |
Pirinç, patates, pişmiş havuç | Bulgur, pişmemiş havuç |
Karpuz, kavun, üzüm, incir, muz | Elma, armut, ayva, portakal, mandalina, şeftali, çilek, erik, kiraz vb (Günde 1 porsiyon) |
Markette satılan tavuk, yumurta ve markette satılan fabrikasyon her türlü ürün ile sucuk,salam, sosis | Serbest dolaşan tavuk, doğal her türlü ürün ve yumurta ile pastırma |
Her türlü meşrubat (diyet – light ürünler dâhil), meyvalı yoğurt, Nescafe, her türlü alkollü içecekler | Maden suyu, ayran, yoğurt, bol su (günde en az 2 litre), bitki çayı, Türk Kahvesi, filtre kahve |
Ayçiçek yağı, mısırözü yağı, margarin | Tereyağı, zeytinyağı, fındık yağı, |
Öğütülmüş tahıllar | Et, balık, sebze, salata, bakliyat, |
Saat 19:00 – 20:00 den sonra bir şeyler yemek veya atıştırmak. | 19:00 – 20:00 den sonra hiçbir şey yemeyip sadece sağlıklı içecekler tüketmek. (su, kahve, çay, bitki çayları, ayran, soda) |
Sofradan aç kalmak, az ve sık aralıklarla yemek, ara öğünler | Doyana kadar yemek ama öğünler arasında 4,5 – 5 saat geçirmek, tercihan 2 öğün yemek (2,5 veya 3 öğün de olabilir) |
Hareketsizlik | Günde en az yarım saat açık havada yürüyüş |
Not: Herhangi bir öğünden sonra 5 saatten kısa sürede acıkıyorsanız ya yanlış (glisemik indeksi yüksek gıdalar) yemişsinizdir ya da çok az miktarda yiyip sofradan doymadan kalkmışsınızdır.
Kaynak: www.canankaratay.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder