29 Ekim 2016 Cumartesi

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği






Malzemeler:
 
5-6 adet patlıcan 
2-3 adet kuru soğan 
1-2 adet yeşilbiber 
1-2 adet olgun domates 
3-4 diş sarımsak 
Tuz 
Karabiber 
Sızma zeytinyağı (soğuk sıkım) 
 
Hazırlama:
 
5-6 adet patlıcan, kabukları soyulmadan tepsiye dizilir. Ortaları bıçakla yarılır 
ve fırına konur. 200 derecede yumuşayıncaya kadar pişirilir. 
Bu arada; bol kuru soğan, yeşilbiber, taze olgun domates -salça değil- ve sarımsak 
küçük küp şeklinde doğranıp harmanlanarak, patlıcanların içine doldurulacak 
iç hazırlanır. Bir tutam tuz ve karabiber eklenerek iyice karıştırılır. Fırında yumuşamış 
olan patlıcanların içine doldurulur. Üzerine bol zeytinyağı eklenir ve 
fırında (200 derecede) yavaş yavaş pişirilir. Hazırlanması 10-15 dakika alır. Üzerine 
bol taze maydanoz eklenir ve servis yapılır. Yanında cacık, mevsim salatası 
veya yoğurtlu semizotu salatası ile afiyetle yenir... 
Kızartma yapılmadığı için daha lezzetli ve daha sağlıklı olur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder