Malzemeler:
5-6 adet patlıcan
2-3 adet kuru soğan
1-2 adet yeşilbiber
1-2 adet olgun domates
3-4 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Sızma zeytinyağı (soğuk sıkım)
Hazırlama:
5-6 adet patlıcan, kabukları soyulmadan tepsiye dizilir. Ortaları bıçakla yarılır
ve fırına konur. 200 derecede yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Bu arada; bol kuru soğan, yeşilbiber, taze olgun domates -salça değil- ve sarımsak
küçük küp şeklinde doğranıp harmanlanarak, patlıcanların içine doldurulacak
iç hazırlanır. Bir tutam tuz ve karabiber eklenerek iyice karıştırılır. Fırında yumuşamış
olan patlıcanların içine doldurulur. Üzerine bol zeytinyağı eklenir ve
fırında (200 derecede) yavaş yavaş pişirilir. Hazırlanması 10-15 dakika alır. Üzerine
bol taze maydanoz eklenir ve servis yapılır. Yanında cacık, mevsim salatası
veya yoğurtlu semizotu salatası ile afiyetle yenir...
Kızartma yapılmadığı için daha lezzetli ve daha sağlıklı olur.
Kaynak:serapsagdic.blogcu.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder