19 Mart 2015 Perşembe

Arpacık Soğanlı Yahni



Malzemeler:
Yarım kg. dana kuşbaşı
6-7 adet top karabiber
2 adet defne yaprağı
20-25 adet arpacık soğan
Yarım çay bardağı sirke
Salçayı kendinize göre ayarlayın veya varsa domates sosunuzdan koyun
Zeytinyağı ve tereyağı karışımı
Tuz
Hazırlanışı:
dana etlerini önce bir kaba alın üzerine yarım çay bardağı sirke ekleyin buzdolabında 15-20 dakika bekletin
Kuşbaşı eti tencereye koyun. biraz zeytinyağı ve tereyağı ilave edip kapağı açık bir şekilde etleri karıştırarak suyunu bırakıp çekene kısık ateşte kadar pişirin. 
Daha sonra arpacık soğanları biraz sulandırılmış salçayı veya sosu ete ekleyin ve 2- 3 dakika soteleyin. Tereyağını da koyup etin yarısına kadar sıcak su ilave edin. Top karabiber, defne yapraklarını ekleyip tencerenin kapağını kapatıp eti biraz pişirin. Tuzu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye devam edin. Et ve soğanlar piştikten sonra sıcak servis yapın.
Afiyet olsun..

Kaynak: Ellerine Sağlık sitesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder