19 Mart 2015 Perşembe

Karatay Beslenmesi / Canan Karatay








Bazı insanların dünyaya görevlendirilerek geldiklerini düşünürüm. Prof. Dr. Canan Karatay da onlardan biri. Şimdiye kadar bildiğimiz  diyet ve sağlıklı beslenme konusunda bilinen tüm gerçekleri ters yüz eden, cesur, araştırmacı, gözü kara bir bilim kadını o.
Eski tip kalıplaşmış beslenme yöntemlerini savunan beslenme uzmanları ve tıp doktorlarını karşısına alarak ezber bozan Karatay; sağlıkla, acıkmadan, dinç kalarak nasıl kilo verilebileceğini medyada her fırsatta anlatarak zayıflamak isteyenlere ışık oluyor.
Sıcak, samimi, olduğu gibi ve zaman zaman esprili anlatımlarıyla tüm haber kanallarının favori konuklarından biri oldu. :-)
Sayesinde eski tip beslenme bilgileri de güncellenmeye başlandı. Ona karşı olanlar bile artık onunla aynı dili konuşur oldular yavaş yavaş..

Kitaplarını okuyup yazılanları uygulayarak kilo veren bir çok kişi, sosyal medyada farklı biçimlerde paylaşımlarda bulunuyor ve Karataycılar gün geçtikçe çığ gibi büyümeye devam ediyor..

Facebook'ta "Karatay Beslenmesini Öğrenmek İsteyenler" sayfasının kurucusu Naime Çolak Işık da onlardan biri.
Canan Karatay ile bizzat tanışmış, üyelerle paylaştıklarını Canan Hanım'dan öğrendiği bilgilerle pekiştiren , her yeni üyenin sorduğu soruyu büyük bir sabır ve nezaketle cevaplamaya çalışan emekli bir hemşire.
Sayfanın üye sayısı 30 bine yaklaşıyor. Karatay beslenmesiyle ilgili her türlü soru, görüş ve yemek tariflerinin paylaşıldığı bu sayfa içinde ayrıca "Karatay Lezzetleri" adında ek bir grup daha açıldı. 
Amaç; Karatay bilgileri ışığında hazırlanmış yemeklerin fotoğrafları ve tarifleriyle paylaşılabileceği bir platform oluşturarak Karatay Beslenmesi'ni uygulayanların "Akşama ne yemek yapsam?" sorusuna cevap bulmalarını sağlamak.

Karatay Lezzetleri grubundaki üyeler ve Naime Hanım tarafından paylaşılan tariflere, fotoğraflara ve bilgilerin hepsine bu blogda kolayca ulaşabileceksiniz.
Ayrıca Canan Karatay'ın "Karatay Mutfağı" kitabından ve internette paylaşılan bilgilerden da alıntılar yapacağım.
Naime Hanım ve üyelerin desteğine şimdiden teşekkür ederim.

Zaten zengin, sağlıklı ve doyurucu olan Karatay Mutfağı'nda zamanla daha fazla yemek çeşidi biliyor ve yapıyor olacağız.
Hayırlı olsun blogumuz:-)

Not: Blogdaki tabloların bazıları Gülden Gökşen tarafından hazırlanmıştır. 
Destek veren herkese teşekkürlerimle. :-)

Nuray İlbars
2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder