20 Mart 2015 Cuma

Buğday Salatası



Malzemeler
200 gr beyaz peynir
1 su bardağı buğday
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı nar
1 demet kuzu kulağı
1 demet semizotu
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
½ demet taze nane
1 tutam fesleğen
5 dal taze soğan
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı sirke
1 adet limon

Yapılışı
1 su bardağı buğday haşlanıp süzülür ve soğumaya bırakılıp,Tüm yeşillikler ince ince kıyılıp derin bir kapta birleştirilir. Soğuyan buğday yeşiliklere eklenip, 1 su bardağı zeytinyağı ve 1 su bardağı nar ilave edilip, arzuya göre tuz atılıp salata harmanlanır. Sosu için; 2 yemek kaşığ nar ekşisi, 1 yemek kaşığı sirke 1 limon suyu karıştırılır. Salata servis tabağına ters çevrilip,beyaz peynir cevizle karıştırılıp salatanın etrafına yerleştirilip, Üstüne sos dökülür.

Kaynak: yemekkulturu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder