19 Mart 2015 Perşembe

Karatay Lokumu




Malzeme
  • 1/2 Çay bardağı çiğ fındık,
  • 2/3  Çay bardağı ceviz, 
  • 1/2 Çay bardağı çiğ badem,
  • 4 Adet iri hurma
  • 4 Adet incir
  • 9-10 Adet günkurusu kayısı
  • Hindistan cevizi
  • 1 Çay kaşığı tarçın,
  • Bu malzeme ile fotoğraftaki büyüklükte 25- 30 adet Karatay Lokumu yapılabiliyor.
  • Ceviz, çiğ fındık, çiğ badem öğütücüde (rondo) toz haline gelmeyecek şekilde iri çekilir. Ardından hurma, incir ve günkurusu kayısı da eklenerek birlikte bir kez daha çekilir. El ile iri bir bilye büyüklüğünde toplar yapılır, Hindistan cevizine bulanarak servis tabağına dizilir.
Kaynak: Facebook Sağlıklı Yaşıyoruz Sayfası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder