19 Mart 2015 Perşembe

Ekşili Ispanaklı Köfte





1 demet ıspanak
1 çay bardağı yeşil mercimek
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağ
ı
1 soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
nar ekşisi
tuz
su



KÖFTESİ İÇİN:
1,5 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
tuz
karabiber
kimyon
su



HAZIRLANIŞI:
Köftesi için, ince bulguru sıcak suyla ıslatıyoruz ve üzerini kapatarak suyunu çektiriyoruz. Tuz ve un koyuyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. Baharatları serpiyoruz ve yoğuruyoruz. Köfte harcından misket büyüklüğünde köfteler yuvarlıyoruz.
Yeşil mercimeği sıcak suyla ıslıyoruz. Mercimeği yıkıyoruz ve süzüyoruz. Soğanı ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Tencereye tereyağını koyuyoruz ve soğanla sarımsağı kavuruyoruz. Salçaları koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Mercimeği ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Tuzunu atıyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. 

Bulgur köftelerini ekliyoruz. Pişmesine yakın nar ekşisini döküyoruz. Ispanağı doğruyoruz. Mercimek ve bulgur köftesi tamamen pişince ıspanağı koyuyoruz. Karıştırıyoruz ve bir kez daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Servis kasesine dökerek servis ediyoruz.

Kaynak: internet


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder