25 Mart 2015 Çarşamba

Evde Tereyağı Yapımı





Yoğurt üstü kaymaklarını biriktirin .
(Püf Noktası: Sütü akşam pişirin, sabah ılıtıp yoğurt mayalarsanız kaymağı daha güzel olur.)




Buzlukta biriktirdiniz kaymakları sıcağa yakın 3 su bardağı su ile, yağ üstte toplanıncaya kadar mikserle çırpın. (Bu tarifte yedi yoğurt üstü var)




Suyu ve yağı ayrılınca yağ toplansın diye içine buz atıp tekrar çırpın.




Toplanan yağı başka bir kapta buzlu su ile yıkayın ve tereyağını toplayın.



Yıkayıp topladığınız tereyağını temiz bir bez üzerine alıp suyunu aldırın.




Tereyağını saklama kabına alıp şekil verin. Tüketmeye hazır .





Geri kalan suları birleştirip içine tuz atın ve kaynatarak kahvaltılık tereyağı aromalı çökelek elde edin.





Kaynak: Facebook Karatay Lezzetleri Sayfası 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder