Malzemeler:
-1 su bardağı yeşil mercimek,
-9 bardak su,
-1 çay bardağı ince köftelik bulgur,
-2 orta boy soğan,
-4 sivri biber,
-4 orta boy domates,
-1 yemek kaşığı salça,
-1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber,
-1 tatlı kaşığı pul biber,
-Yarım limon suyu ve isteğe bağlı olarak 100 gram ceviz kullanılır.
-9 bardak su,
-1 çay bardağı ince köftelik bulgur,
-2 orta boy soğan,
-4 sivri biber,
-4 orta boy domates,
-1 yemek kaşığı salça,
-1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber,
-1 tatlı kaşığı pul biber,
-Yarım limon suyu ve isteğe bağlı olarak 100 gram ceviz kullanılır.
Hazırlanışı:
Tencereye bir bardak yeşil mercimek konulur. Daha sonra 7 bardak su ilave edilip ocakta kaynamaya bırakılır. Mercimekler piştikten sonra, tencere soğuması için ocaktan alınır. Daha sonra bulgur ilave edilip 15 dakika beklenir. Bu sırada soğan, domates, biber doğranır. Bir kasede salça sulandırılır. Beklemeye bırakılan bulgur suyu çektikten sonra 2 bardak su ilave edilir. Hazırlanan diğer malzemeler yemeğe katılır. Yemeğe, limon ve pul biber eklenir. Arzu edilirse dövülmüş ceviz bu sırada konularak servis edilir. Bat yemeği, salamura üzüm yaprağı ile yenilir..
Kaynak: Karatay Lezzetleri
Tencereye bir bardak yeşil mercimek konulur. Daha sonra 7 bardak su ilave edilip ocakta kaynamaya bırakılır. Mercimekler piştikten sonra, tencere soğuması için ocaktan alınır. Daha sonra bulgur ilave edilip 15 dakika beklenir. Bu sırada soğan, domates, biber doğranır. Bir kasede salça sulandırılır. Beklemeye bırakılan bulgur suyu çektikten sonra 2 bardak su ilave edilir. Hazırlanan diğer malzemeler yemeğe katılır. Yemeğe, limon ve pul biber eklenir. Arzu edilirse dövülmüş ceviz bu sırada konularak servis edilir. Bat yemeği, salamura üzüm yaprağı ile yenilir..
Kaynak: Karatay Lezzetleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder