Karatay Mutfağından Uyarlanmış Tarifler ve Bilgiler. Uyarı: Bu blog Karatay Diyeti kitabı baz alınarak hazırlanmıştır. Uygulama hataları ya da kişisel özelliklere bağlı sonuçlar yazarın sorumluluğunda değildir.
2 Nisan 2015 Perşembe
Balık Köftesi
10 Tane normal boyda sardalya
1 kahve fincanı ince bulgur
Minik minik doğranmış ya da rendelenmiş küçük bir soğan
Arzu edilen miktarda maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
2 çay kaşığı karabiber
Arzu edilen miktar kaya tuzu
İki çay kaşığı tereyağı
Yapılışı
Kılçıklarını çıkardığınız balıkları ince ince kıyın. İçine bütün malzeme ilave edin. ince bulguru önceden hafif ıslatıp yumuşatarak köfteye ilave edin.
Tereyağını da başka yağ kullanmamamız gerektiği için harcın içine koyun.
İyice yoğurduğunuz balık köftelerini şekillendirip tost makinesinin ızgarasında pişirin.
Tavada yaparsanız altını kısarak ve kapak kapatarak içininde pişmesini sağlayın. Eğer balık boyutuna göre yumuşak olursa biraz daha bulgur ilave edebilirsiniz.
(Balık yemeyen çocuklara balık yedirmenin en güzel yolu.)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder