24 Nisan 2015 Cuma

Etli Kereviz





Malzemeler
1 kg kereviz
250 gr kuşbaşı et
1 büyük soğan
1 orta boy havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı birazda zeytinyağı
1/2 limon suyu
1 yumurta sarısı
Tuz


Yapılışı
Kerevizlerin kabuklarını soyun, kök ve yapraklarını ayıklayın.

Kerevizleri yarım parmak uzunluğunda kuşbaşı doğrayın
Çelik tencerede etleri, kıyılmış soğan ve yağla ateşe koyun kapağını kapatın.
Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Küçük parçalar halinde doğranmış kerevizleri katıp altüst edin.
Sıcak su ve pişmeye yakın tuz ekleyin. İndirmeden önce limon suyu ve yumurta sarısını çırpıp yemeğin suyundan biraz koyup ılıttığınız terbiyeyi yemeğe ilave edin.

Çok az süre daha pişirip kapatın.
Yumurtalı sevmeyenler arzu ederlerse sadece limon suyu koyabilirler.

Kaynak: yemektarifler.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder