Malzemeler:
- 500 gr. kuru bamya
- 250 gr. kuşbaşı dana eti
2 kaşık sıvıyağ - 3 adet soğan
- 1 kaşık salçası veya 2 adet domates ezmesi (rendelenmiş)
- 1 adet limon, tuz
1. Bamyaları ipinden çıkarıp yıkayınız 2. Geniş bir tencereye 6 bardak su koyup, yarım
3. Sonrasında ateşten alıp, üzerine soğuk su koyup, bamyaları kabartınız ve dirileştiriniz.
4. Eti kuşbaşı doğrayıp tencereye koyup üzerine yemeklik doğranmış soğanı, yağı, ilave edip kısık ateşte hafif pişirin.
5. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayınız salça ile birlikte tencereye ilave edip kavurun.
6. Üzerine 4-5 bardak sıcak su ilave edip yarım
7. Bamya ve etler istediğiniz yumuşaklığa geldiğinde ocaktan alın ve servis yapın.
Kaynak: hamaratabla.comhamaratabla.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder