Karatay Mutfağından Uyarlanmış Tarifler ve Bilgiler. Uyarı: Bu blog Karatay Diyeti kitabı baz alınarak hazırlanmıştır. Uygulama hataları ya da kişisel özelliklere bağlı sonuçlar yazarın sorumluluğunda değildir.
2 Nisan 2015 Perşembe
Yumurtalı Karalahana
2 Adet yumurta
2 Adet soğan 1 Kg. karalahana Zeytinyağı
Yapılışı
Karalahananın saplarını ayırıp yapraklarını ince ince doğrayın.
Soğanları biraz zeytinyağı kullanarak yakmadan kavurun.
Doğranmış karalahanayı tencereye koyun. Karabiber, kırmızı biber ve tuzunu ekleyip kapağını kapatın.
Ara ara karıştırarak pişirin.
İsteğe göre iki yumurtayı pişen karalahana üzerine kırın ya da başka bir tabakta çırpıp yemeğe karıştırın.
Bu tarifte ıspanak, semizotu ya da pazı da kullanabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder