Karnabahar ve brokoli buharda pişirilir.
Yoğurma kabına alınır. İstenilen baharatlar ve tuz konur iyice yogurulur
Kuru soğan ve sarımsak ince bir şekilde doğanır bir tavada zeytin yağı ile biraz pişirilir, üzerine kıyma koyulur. Karabiber, maydanoz, yeşil soğan ve pul biber eklenip karıştırılır.
Pisince ocaktan alınır, soğuyunca karnabaharlarn üzerine koyulur, iki yumurta kırılır ve iyice yogurulur.
Borcam zeytinyağı ile yağlanır.
Halka halka soğanlar dogranir ve borcama dizilir. Soğan halkalarinin üzerine köfteler dizilir ve fırına verilir.
Afiyet olsun.
Kaynak: Facebook Karatay Lezzetleri Sayfası. (Elif Açık)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder