1 Kilo pırasa,
Köftenin yapılışı
300 Gr. Kıyma,
½ Su bardağı ince bulgur,
1 Adet soğan,
1 Çay kaşığı karabiber,
1 Tatlı kaşığı kaya tuzu.
Köfte malzemelerinin hepsi büyük bir kaba konup, kıyma bulguru tutana kadar iyice yoğrulur. Daha sonra misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır.
Pırasanın Yapılışı
Pırasalar yaklaşık 1 - 2 cm eninde doğranır. Bir tencereye önce yağ, domates, biber salçası konur ve az bir süre çevrilir, sonra pırasalar eklenir ve bir süre daha çevrilir. Bundan sonra bir su bardağı kaynar su ve köfteler ilave edilir ve kısık ateşte pişirilir. Altı söndürüldükten sonra kaya tuzu ilave edilir. Yanında limonla servis yapılır.
Kaynak: https://woto.com/@karataymenusu#etli-sebze-yemekleri
Pırasalar yaklaşık 1 - 2 cm eninde doğranır. Bir tencereye önce yağ, domates, biber salçası konur ve az bir süre çevrilir, sonra pırasalar eklenir ve bir süre daha çevrilir. Bundan sonra bir su bardağı kaynar su ve köfteler ilave edilir ve kısık ateşte pişirilir. Altı söndürüldükten sonra kaya tuzu ilave edilir. Yanında limonla servis yapılır.
Kaynak: https://woto.com/@karataymenusu#etli-sebze-yemekleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder