Malzemeler;
½ adet kırmızı lahana
1 adet limon
3 tutam tuz
1 avuç ceviz
100-150 gr keçi peyniri
2 avuç karışık yeşillik
½ adet kırmızı lahana
1 adet limon
3 tutam tuz
1 avuç ceviz
100-150 gr keçi peyniri
2 avuç karışık yeşillik
Sosu için;
1 yemek kaşığı kapari
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı mayonez
1 tutam taze nane
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
1 yemek kaşığı kapari
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı mayonez
1 tutam taze nane
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Hazırlanışı;
Kırmızı lahanayı ince doğrayın. Ardından bir süzgecin üzerine alıp tuz ve limon ile iyice ovup, kenarda bir süre kendi kendine yumuşayıp suyunu bırakana kadar bekletin.
Ardından salata için olan geri kalan tüm malzemeleri karıştırın.
Sosu için, kapariyi ve naneyi kıyın, bir kavanoza alın, limon suyu, mayonez, tuz ve zeytinyağını da ekleyip iyice çalkalayın.
Hazırladığınız salatayla sosu birleştirip tabağa alın ve üzerine hazırladığınız kırmızı lahanayı serperek servis edin.
Kırmızı lahanayı ince doğrayın. Ardından bir süzgecin üzerine alıp tuz ve limon ile iyice ovup, kenarda bir süre kendi kendine yumuşayıp suyunu bırakana kadar bekletin.
Ardından salata için olan geri kalan tüm malzemeleri karıştırın.
Sosu için, kapariyi ve naneyi kıyın, bir kavanoza alın, limon suyu, mayonez, tuz ve zeytinyağını da ekleyip iyice çalkalayın.
Hazırladığınız salatayla sosu birleştirip tabağa alın ve üzerine hazırladığınız kırmızı lahanayı serperek servis edin.
Kaynak: http://www.ardaninmutfagi.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder