MALZEMELER
1 Orta Boy Karnıbahar
1.5 Çay Bardağı Zeytinyağı
200 gr Kıyma
1 Orta Boy kuru Soğan
1 Kase yoğurt
2-3 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
YAPILIŞI
- Karnıbaharlar sirkeli suda yıkandıktan sonra büyük bir tencerede haşlanır.
- Kuru soğanlar küçük olarak doğranır.
- Başka bir tencerede zeytinyağı ile doğranan kuru soğanlar kavrulup kıyma ilave edilir.
- Kıyma rengi dönüp kavrulunca baharatlar , tuz,karabiber ve kırmızıbiber ilave olunur.
- Haşlanan karnıbaharlar küçük küçük doğranır. ve Servis tabağına koyulur.
- Yoğurt içine sarımsaklar rendelenip karıştırılır ve karnıbaharların üzerine dökülür.
- Son olarak kıymalı sos üzerine ilave edilir.
- Servise hazırdır. İstege göre farklı baharatlarda ( maydanoz ve nane ) dökebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder