Malzemeler
500 gr. Dana Ciğer
2 adet Soğan
2-3 diş Sarımsak
1/2 çay bardağı Sıvı Yağ
1 çay kaşığı Tuz
1/2 demet Maydanoz
1 çay kaşığının ucuyla Karabiber
Hazırlanışı:
1- Sinirlerinden ayıklanmış, temizlenmiş, kuşbaşı doğranmış ciğerleri bir süzgeçe alın ve güzelce yıkayıp süzün.
2- Yarım ay şeklinde soğanları doğrayın. Yapışmayan tavaya sıvı yağı alıp soğan ve ciğerleri sürekli kavurarak karıştırın. Ciğer çok çabuk pişer. Dikkat edin. Baharatları ekleyip, rendelenmiş sarımsağı ekleyip karıştırıp ocaktan alın.
3- Yıkanmış temizlenmiş ince doğranmış maydanozları ciğerin üzerine serpip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder