Mantar Dolması
Malzemeler ;
7-8 adet ızgaralık mantar
200 gr ıspanak
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
3 yemek kaşığı kadar yumuşak peynir
½ su bardağı parmesan – rende
Malzemeler ;
7-8 adet ızgaralık mantar
200 gr ıspanak
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
3 yemek kaşığı kadar yumuşak peynir
½ su bardağı parmesan – rende
Hazırlanışı:
Ispanakları yıkayıp ince kıyın ve kenara alın
Sarımsakları iyice ezin
Mantarların ortasını çıkartın ve ince ince doğrayın
Tavayı ocağa alıp ısıtın, mantarları çanak şeklinde tavaya dizin ve sularını salana kadar pişirin.
Bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin, mantarların sap kısımlarını ekleyin ve 1- 2 dakika soteleyin, sarımsakları ilave edin ve 1-2 dakika daha soteleyin. Son olarak ıspanakları, tuz ve karabiberi ilave edin ve sönünceye kadar soteleyin.
Ocaktaki mantarların sularını ıspanaklı karışıma ilave edin ve mantarları pişirme kabına dizin.
Ispanaklar pişince karışımı bir kaseye alın, yumuşak peyniri de ekleyip iyice karıştırın.
Ispanaklı karışımla mantarların ortasını doldurun, üzerlerine rendelenmiş parmesan serpin ve önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirip servis edin.
Ispanakları yıkayıp ince kıyın ve kenara alın
Sarımsakları iyice ezin
Mantarların ortasını çıkartın ve ince ince doğrayın
Tavayı ocağa alıp ısıtın, mantarları çanak şeklinde tavaya dizin ve sularını salana kadar pişirin.
Bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin, mantarların sap kısımlarını ekleyin ve 1- 2 dakika soteleyin, sarımsakları ilave edin ve 1-2 dakika daha soteleyin. Son olarak ıspanakları, tuz ve karabiberi ilave edin ve sönünceye kadar soteleyin.
Ocaktaki mantarların sularını ıspanaklı karışıma ilave edin ve mantarları pişirme kabına dizin.
Ispanaklar pişince karışımı bir kaseye alın, yumuşak peyniri de ekleyip iyice karıştırın.
Ispanaklı karışımla mantarların ortasını doldurun, üzerlerine rendelenmiş parmesan serpin ve önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirip servis edin.
Kaynak : ardaninmutfagi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder