16 Kasım 2016 Çarşamba

Yumurtalı Ispanak

    

Malzemeler

     1 Kilo ıspanak,

  • 2 Adet kuru soğan,
  • 4 Adet yumurta,
  • 2 Yemek kaşığı tereyağı,
  • Kırmızı pul biber,
  • Kaya Tuzu.


  • Yapılışı

    Ispanaklar yıkandıktan sonra doğranır. Bir tencerenin (veya büyükçe bir tava) içine yemeklik doğranmış kuru soğan, tereyağıı ve ıspanaklar konur. Kısık ateşte, arada karıştırarak pişirilir. Yumurtalar ayrı bir kâsede çırpılıp ıspanaklar piştikten sonra üzerine eklenerek karıştırılır ve çok kısa bir süre pişirilir ve altı kapatılır. Altı söndürüldükten sonra kaya tuzu ve kırmızı pul biber ilave edilir. 
    Ev yapımı yoğurt ile de çok güzel olur...

    http://woto.com/ispanak
      

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder