6 Kasım 2016 Pazar

Güveçte Türlü



Malzemeler;
500 gr kuzu kuşbaşı et – az yağlı
1 adet patlıcan – alacalı soyulup, iri küp doğranmış
300 gr taze fasulye
150 gr bamya
2 adet orta boy soğan – iri doğranmış
2 adet sivri biber – iri doğranmış
5-6 diş sarımsak – üzerlerine vurulmuş
2 adet domates – soyulmuş, küp doğranmış
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı;
Tencereye ateşin üzerine alın, zeytinyağı ilave edip, etleri kavurun. Tuz, karabiber ve salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Patlıcanları alacalı soyun ve iri iri küpler halinde doğrayın, patatesleri patlıcanlardan biraz daha küçük küpler halinde doğrayın.
Güvece sırasıyla biber, soğan, patlıcan, sarımsak, bamya ve fasulyeyi ekleyip çevirin. Tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırın.
Küçük güveç kaplarına bölüştürüp üzerine tereyağını küçük küpler şeklinde yerleştirip 
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder