Malzemeler:
5 tane orta büyüklükte kabak...
1 su bardağı lor peynir
½ su bardağı beyaz peynir
½ demet dereotu
1 çay bardağı biberli yeşil zeytin
1 tane kapya biber
1 çay bardağı zeytin yağ
Tuz ,karabiber,pul biber
Hazırlanışı;
Öncelikle kabakları ince uzunlamasına kesin, ardından tuzlayın. Hepsini tuzladıktan sonra sulanan kısımlarını kağıt havlu ile bastırarak kurulayın.Kabakların iki yüzüne fırça ile sıvı yağ sürün.Teflon tavada ya da ızgarada kabakların her iki yüzünü ızgara edin.Kapya biberi, dereotu ve yeşil biberleri incecik doğrayın.Diğer malzemelerin tamamıyla peynir ve zeytinleri karıştırın.Elde ettiğiniz karışımdan her bir kabak şeridine bir parça koyup rulo şeklinde sarın.Yan yana dizip dereotu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
diyetyemeklertarifleri.org
diyetyemeklertarifleri.org
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder