Kuruyemişlerin kavrulmadan yenmeleri gerekmektedir. Çünkü kavruldukları zaman içerdikleri sağlıklı yağlar ısıyla trans yağa dönüşmekte ve çok zararlı hale gelmektedir. Kuruyemişler yağlı oldukları için ısıya maruz kalmadan saklanmalılar, bu nedenle biz kuruyemişleri buzdolabında muhafaza ediyoruz. Cevizi kabuklu alıp birkaç gün yetecek kadar kırıp yiyoruz.
Kuruyemişlerin en lezzetlilerindendir. Atıştırmalık olarak çok iyi bir seçenek olduğu kadar bazı yemeklerde de kullanılabilir. Taze ve kuru meyvelerin yanına da çok iyi uyum sağlıyor.
Fındık başlı başına lezzetli bir kuruyemiş olduğu gibi kuru üzümle birlikte muhteşem bir ikili oluşturur. Fındık yağı da kullanılabilecek en sağlıklı yağlardandır, bir Omega-9 yağıdır. Isıya dayanıklı olduğu için yemeklerde rahatlıkla kullanılabilir. Kokusuz bir yağ olduğu için et yemeklerinde ve çorbalarda zeytinyağı ve tereyağı kokusunu sevmeyenler için ideal bir yağdır.
Kuru erik, günkurusu kayısıyı çok tatlı bulanlar için mayhoş tadıyla iyi bir alternatif oluşturmaktadır. Diğer kuru meyvelerle karıştırılarak şeker eklenmeden ve kaynatılmadan suda bekletilerek komposto yapılabilir.
Günkurusu kayısının glisemik indeksi taze kayısıdan daha düşüktür. İçine doğal kaymak ve ceviz konularak yendiğinde tüm tatlı ihtiyacınızı giderir. Biz buna mucizevi tatlı diyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder