1 su bardağı yeşil mercimek
Mercimeği yıkayıp üzerini geçecek kadar su ilavesi ile haşlayın. Suyu çekilince 2 saat kadar bekletin. Soğanları yemeklik doğrayıp tavada zeytinyağında soteleyin. Biber salçası ile domates salçasını ilave edin. Salçalı karışımı mercimeğe ilave edip yoğurun. Karabiber, kırmızı pul biber ve tuzu karışıma ilave edin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu, doğranmış taze soğanları ekleyip yoğurmaya devam edin. Nemli elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak köfteler hazırlayın. Marul yapraklarını servis tabağına yayın. Üzerine köfteleri yerleştirip servis yapın.
Not: Tarif Karatay mutfağına uygun hale getirilmiştir.
http://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/diger-tarifler/baklagil-ve-tahilli-yemekler/yesil-mercimek-koftesi
Not: Tarif Karatay mutfağına uygun hale getirilmiştir.
http://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/diger-tarifler/baklagil-ve-tahilli-yemekler/yesil-mercimek-koftesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder