19 Mart 2015 Perşembe

Cevizli Kayısı Tatlısı


Dört mevsim yapılabilir.

Malzemeler
·        İstenilen miktarda gün kurusu kayısı
·        Her kayısı için 1 adet ceviz içi (bütün şekilde kırılmış, ikiye ayrılmış)
·        Oda sıcaklığında su

Hazırlama
Not:
·        Ceviz yerine antepfıstığı, fındık, badem veya yerfıstığı da (kayısının içini dolduracak miktarda) kullanabilirsiniz.

1. Kayısıları bir gece önceden yıkayın, cam bir kasede üzerini örtecek miktarda su ile ıslatın ve buzdolabına kaldırın.
2. Ertesi sabah yumuşamış kayısıları sudan alın, yarık kısımlarını hafif açıp içine cevizlerin yarısını koyun ve bir servis tabağına yerleştirin.
3. Kalan yarım ceviz içlerini de havanda iyice dövüp, kayısıların üzerine serpin ve servis edin.

Kaynak: İnternet



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder