Karatay Mutfağından Uyarlanmış Tarifler ve Bilgiler. Uyarı: Bu blog Karatay Diyeti kitabı baz alınarak hazırlanmıştır. Uygulama hataları ya da kişisel özelliklere bağlı sonuçlar yazarın sorumluluğunda değildir.
19 Mart 2015 Perşembe
Kuru Fasulyeli Börek
2 su bardağı kuru fasulyeyi haşlayın, süzün ve çatalla ezin.
3 yumurtayı çırpın.
Yarım su bardağı yoğurt ve yarım su bardağı sütü yumurtalara ekleyip karıştırın.
2 yemek kaşığı sirke, 1 çay kaşığı karbonat, 1 su bardağı beyaz peynir ya da lor, kekik, pul biber, karabiber hepsini harmanlayın.
Tepsiyi tereyağla yağlayın, malzemeyi yerleştirin, fırına verin.
(Tercihe göre 1 su bardağı kuru fasulye ve 1 su bardağı hindistan cevizi ile de yapılabilir)
Kaynak: Facebook Karatay Lezzetleri Sayfası
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder