Ispanak
Yarım çay bardağı bulgur
Sarımsaklı yoğurt
Zeytinyağı
Pul biber
Ispanaklar sadece yaprakları kalacak şekilde temizlenir, yıkanır ve tencereye konur.
Üzerine çok geçmeyecek şekilde su konur ve haşlanır. Yarım çay bardağı bulgur ilave edilir.
Bulgurlar pişene kadar kısık ateşte pişirilir.
Sarımsakları yoğurt hazırlanır.
Kısık ateşte yağı yakmadan zeytinyağlı kırmızı pul biber sosu yapılır.
Pişen bulgurlu ıspanaklı karışımı servis tabağına alınır.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızıbiberli sos dökülür.
Afiyet Olsun.
Kaynak : Facebook Karatay Lezzetleri Sayfası
Kaynak : Facebook Karatay Lezzetleri Sayfası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder