Pazı kavurması için:(hafif soteliyoruz)
Yarım demet pazı
4 dal taze soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Çılbır için:
2 su bardağı su
2 adet yumurta
2 su bardağı su
2 adet yumurta
Üzeri için:
2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kasığı biber salçası
1 tatlı kasığı tereyağı
2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kasığı biber salçası
1 tatlı kasığı tereyağı
Pazı saplarını ve soğanı ince kıyın. Zeytinyağında hafifçe soteleyin. Tuz ve karabiberi ilave ederek servis tabağına alın.
Çılbır için, kaynayan suya yumurtaları kırın. Yumurtaların ak ve sarısı piştiğinde delikli kepçe yardımıyla dağılmadan alın. Servis tabağındaki pazı yatağının üzerin yerleştirin. Sarımsakları kıyarak yoğurtla karıştırın. Biber salçasını tereyağıyla kavurun. Pazılı çılbırın üzerine sarımsaklı yoğurdu, daha sonra tereyağlı karışımı gezdirerek servis yapın.
Çılbır için, kaynayan suya yumurtaları kırın. Yumurtaların ak ve sarısı piştiğinde delikli kepçe yardımıyla dağılmadan alın. Servis tabağındaki pazı yatağının üzerin yerleştirin. Sarımsakları kıyarak yoğurtla karıştırın. Biber salçasını tereyağıyla kavurun. Pazılı çılbırın üzerine sarımsaklı yoğurdu, daha sonra tereyağlı karışımı gezdirerek servis yapın.
Kaynak: bizkadınız.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder