19 Mart 2015 Perşembe

Yumurtalı Kuru Fasulye Piyazı



Yaz ve sonbaharda yapılabilir.

Malzemeler
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet kuru soğan (mor soğan)
  • Yarım demet maydanoz
  • 5-6 dal taze fesleğen
  • 1 adet kırmızıbiber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet marul
  • 10-15 adet zeytin (siyah veya yeşil)
  • 3 adet yumurta (kayısı kıvamında haşlanmış)
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 limonun suyu
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Kristal kaya tuzu, karabiber, pul biber (ağız tadına göre)


Hazırlama
1. Fasulyeleri bir gece önceden yıkayın ve tencereye koyup, üzerini örtecek miktarda sıcak su ile ıslatın. Ertesi sabah tekrar fasulyelerin üzerini örtecek miktarda su ilave ederek, kısık ateşte pişirin (suyunu iyice çekip, yumuşayana kadar). 
2. Ayrı bir kapta yumurtaları kayısı kıvamında haşlayın ve sudan çıkarıp soğumaya bırakın.
3. Fasulye pişerken tüm sebzeleri güzelce yıkayın. Soğanı soyup piyazlık şekilde doğrayın. Domatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri jülyen şeklinde (kibrit çöpü biçiminde) doğrayın. Maydanoz ve fesleğeni ince doğrayın. Marulu yaprak yaprak ayırın.
4. Pişmiş fasulyeleri geniş bir salata kasesine koyun. Doğradığınız bütün malzemeleri ve zeytinleri üzerine ilave edin, hepsini birlikte harmanlayın.
5. Ayrı bir kasede hardal, limon suyu, zeytinyağı, karabiber, tuz ve pul biberi karıştırıp sosu hazırlayın ve piyazın üzerine döküp karıştırın. 
6. Yumurtaları dilimleyin. Marul yapraklarını servis tabaklarına yerleştirip, içine hazırladığınız piyazı koyun, yumurta dilimlerini üzerine yerleştirip servis edin.

Kaynak: www.pudra.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder