25 Mart 2015 Çarşamba

Yumurtalı Fasulye Kavurması




Malzemeler 
500 gr. taze yeşil fasulye 
50 gr. tereyağı (5 yemek kaşığı zeytinyağı da kullanabilirsiniz) 
2 adet orta boy kuru soğan 
4 diş sarımsak 
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber 
4-6 adet yumurta 

Hazırlanışı 
Fasulyeleri ayıkladıktan sonra dilimleyin. Bol tuzlu kaynar suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. 
Diğer taraftan, soğanları incecik yemeklik doğrayın, sarımsakları pirinç tanesi büyüklüğünde dilimleyin. 
Soğanları, sarımsakları, z
eytinyağı, tuz ve biberleri süzdüğünüz fasulyelere ekleyip 4-5 dakika kadar orta ateşte karıştırın.   
Ocağın altını kısıp yemeğin içine kaşıkla 4 ya da 6 boşluk açın. Bu boşluklara yumurtaları kırın. Tavanın üzerini bir kapakla kapatın ve 4-5 dakika, yumurtalar katılaşıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Sıcak sıcak servise sunun.

Kaynak: lezzetler.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder