Karatay Mutfağından Uyarlanmış Tarifler ve Bilgiler. Uyarı: Bu blog Karatay Diyeti kitabı baz alınarak hazırlanmıştır. Uygulama hataları ya da kişisel özelliklere bağlı sonuçlar yazarın sorumluluğunda değildir.
25 Mart 2015 Çarşamba
Yumurtalı Fasulye Kavurması
Malzemeler
500 gr. taze yeşil fasulye
50 gr. tereyağı (5 yemek kaşığı zeytinyağı da kullanabilirsiniz)
2 adet orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
4-6 adet yumurta
Hazırlanışı
Fasulyeleri ayıkladıktan sonra dilimleyin. Bol tuzlu kaynar suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.
Diğer taraftan, soğanları incecik yemeklik doğrayın, sarımsakları pirinç tanesi büyüklüğünde dilimleyin.
Soğanları, sarımsakları, zeytinyağı, tuz ve biberleri süzdüğünüz fasulyelere ekleyip 4-5 dakika kadar orta ateşte karıştırın.
Ocağın altını kısıp yemeğin içine kaşıkla 4 ya da 6 boşluk açın. Bu boşluklara yumurtaları kırın. Tavanın üzerini bir kapakla kapatın ve 4-5 dakika, yumurtalar katılaşıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Sıcak sıcak servise sunun.
Kaynak: lezzetler.com
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder