19 Mart 2015 Perşembe

Karnıbahar Mantısı



1 Orta Boy Karnıbahar
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
500 gr.Yoğurt
5-6 yemek kaşığı Sızma Zeytinyağı ve Tuz
Hazırlanışı:
Karnıbaharımız çiçeklere ayrılır.Yıkanır ve derin bir tencereye konur.Üzerini çok geçmeyecek kadar su ilave edilir ve karnıbaharlarımız yumuşayana kadar suda haşlanır.Tuz ilave edilir.
Haşlanan karnıbaharlarımız suzulur ve servis tabağına alınır.Bu arada yoğurdumuza çok az tuz eklenerek çırpılır.
Diğer yandan bir tavada zeytınyağının içine domates ve biber salçası konularak yağda eritilir.
Yoğurdumuz biraz ılınan karnıbaharlarımızın üzerine dökülür.
Yoğurdun üzerine salçalı yağımız gezdirilir.
İsteğe göre kıymalı sos ve sarımsaklı yoğurtla da servis edilebilir.
Kaynak : diyetyemekleritarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder