Karatay Mutfağından Uyarlanmış Tarifler ve Bilgiler. Uyarı: Bu blog Karatay Diyeti kitabı baz alınarak hazırlanmıştır. Uygulama hataları ya da kişisel özelliklere bağlı sonuçlar yazarın sorumluluğunda değildir.
20 Mart 2015 Cuma
Dana Pöç Çorbası
1.5 kilo dana pöç , 5 litre su ile 3 saat normal tencerede kaynatılır.
Etleri kemiklerden ufak parçalar halinde ayrılır.
Pöçün suyuna parçaladığınız etler, 3 baş sarımsak, arzuya göre kuru acı biber ve kaya tuzu ilave edip 20 dakika kadar pişirilir.
İsteğe göre limon ya da ev sirkesiyle servis edilebilir.
Pöçten elde edilen kemik suyunu diğer yemeklerimizde de kullanabiliriz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder