Karatay Mutfağından Uyarlanmış Tarifler ve Bilgiler. Uyarı: Bu blog Karatay Diyeti kitabı baz alınarak hazırlanmıştır. Uygulama hataları ya da kişisel özelliklere bağlı sonuçlar yazarın sorumluluğunda değildir.
19 Mart 2015 Perşembe
Kabaklı Tepsi Kebabı
600 gr. kıyma
1 soğan
2 diş sarımsak
3 kırmızı biber
1 tutam maydanoz
1 çorba k. salça
2 domates
3 kabak
tuz
karabiber
kimyon
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Soğanı, sarımsakları, 2 kırmızı biberi, maydanozu doğruyoruz. Domatesleri soyuyoruz ve küp doğruyoruz. Doğradığımız malzemeleri satırla ya da zırhla daha da inceltiyoruz. Karıştırma kabına alıyoruz ve kıymayla karıştırıyoruz.
Tuz, karabiber ve kimyon serpiyoruz, yoğuruyoruz. Yuvarlak fırın tepsisine salça sürüyoruz. Üzerine köfte harcını alıyoruz ve elimizle yayıyoruz. Üzerine bastırarak düzlüyoruz ve sıvıyağı döküyoruz. Kabakları önce uzunlamasına ikiye kesiyoruz ve sonra ince ince dilimliyoruz.
Tepsideki köftenin üzerine kabakları yelpaze gibi diziyoruz. Yuvarlak şekilde dizdikten sonra kırmızı biberi ayıklayıp ince uzun şerit şeklinde doğruyoruz. Kırmızı biberleri de kabakların üzerine ara ara koyuyoruz. Ortada kalan boşluğa da kalan kabak ve biber parçalarından koyuyoruz. Tepsi boyutunda yağlı kağıt kesiyoruz, ortasına küçük delik açıyoruz. Yağlı kağıdı suya tutup sıkıyoruz. Tepsinin üzerine yağlı kağıdı yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Kaynak: oktayusta.com
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder