19 Mart 2015 Perşembe

Karnıbahar Pizzası



Pizza tabanı için:
– 1 ufak boy karnabahar
– 1 yumurta
– Bir tutam maydanoz, dereotu
– 2-3 kaşık eriyebilen bir peynir çeşidi. (Süzme yoğurt ve dil peynirini robotta krem peynire dönüştürerek kullanabilirsiniz.)

– İstenilen baharatlar

Pizza sosu için:
– 1-2 domates rendesi
– 1 tatlı kaşığı biber salçası
– Tuz, karabiber, kimyon, kekik, vs.
Üzerini süslemek için
– Yeşil biber
- Eski kaşar rende
– Kırmızı soğan,
- Mantar,
- Sucuk,
- Kavurma,
- Pastırma gibi malzemelerden damak tadınıza uygun olanları kullanabilirsiniz
Ufak boy karnabaharı iyice yıkayıp, çiçek çiçek ayırın. Bir robota koyarak, pilav şeklinde getirin
Pirinç haline getirdiğiniz karnabaharı, kaynar suda 15 dakika kadar haşlayın. Sonra sudan çıkarıp suyunu iyice süzün. Tülbent kullanabilirsiniz veya çok ince bir süzgeç.
Suyundan arındırılan karnabaharı hamur haline getirelim.. İçine yumurta, incecik doğranmış maydanoz, dereotu, biraz peynir, zeytinyağ ve istediğiniz baharatları ekleyerek karıştırın. Yapışmayan bir tepsiye karnabaharlı taban hamurunu güzelce, sıkı sıkı yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, rengi hafif dönene kadar (20 dakika) bekletin
Domates rendesinin içine, sarımsak, biber salçası ve baharatlar ekleyip, suyunu çekene kadar pişirip sosu hazırlayın. Fırından çıkan pizza tabanının üzerine sürün. Üzerine de istediğiniz pizza malzemesini dizip, 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Yanında yoğurt veya ayranla ikram edebilirsiniz.







Kaynak: hafiftarif.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder