Karatay Mutfağından Uyarlanmış Tarifler ve Bilgiler. Uyarı: Bu blog Karatay Diyeti kitabı baz alınarak hazırlanmıştır. Uygulama hataları ya da kişisel özelliklere bağlı sonuçlar yazarın sorumluluğunda değildir.
25 Mart 2015 Çarşamba
Soğan Dolması
-6 adet iri kuru beyaz soğan
-5 su bardağı su
-250 gr yağsız kıyma
-1 çay bardağı bulgur
-1 çay bardağı zeytinyağı
-1 su bardağı su
-Tuz, karabiber
-Maydanoz, kuru nane
Soğanların tepelerini kesmeden kabuklarını soyun. Tencereye su doldurup soğanları dağılmamalarına dikkat ederek diri kıvamda haşlayın.
Kıyma, tuz, karabiber, nane, maydanoz ve bulguru karıştırarak yoğurun ve iç malzemeyi hazırlayın.
Soğanları sudan alıp bir süre soğumaya bırakın. Tepelerini kapak şeklinde kesin. Bir soğanın içinden birkaç yaprak soğan çıkacak.
Çıkan yaprakları kıymalı içle doldurup tencereye dizin.
Üzerlerini yine soğan parçalarıyla kapatıp geniş bir tencereye dizin. Üzerine zeydinyağı gezdirip su ve tuz ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Kaynak: hanımeli.tc
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder