Proteinden zengin Yemek: Izgara ya da buğulama olmak üzere et, balık, sakakat olabilir. Ayrıca kemik suyuna çorba, içine kıyma ve et konmuş sebze yemekleri veya baklagiller yenebilir.
Yemekler köy tereyağı veya soğuk sıkım zeytinyağı ile yapılmalıdır. Kuru fasulye, barbunya ve mercimek çeşitleri sınırsız, nohut ve kurubakla ise glisemik indeksleri yüksek olduğundan haftada bir defa 2-3 yemek kaşığı tüketilebilir.
2 farklı renkte mevsim sebzesi: Yemek ya da salata olarak yenebilir. Soğuk sıkım zeytinyağı hem salatalara, hem de ılıkken yemeklere eklenmelidir.
Ev yoğurdu veya ev yoğurdundan yapılmış ayran
Ev turşusu. Kaya tuzu ile yapılmış olmalı. İsteğe bağlı yenebilir.
Not: Ev yoğurdu-ayran ve ev turşusu en güzel prebiyotiklerdir.
Dengeli bir akşam yemeğinden tok olarak en son saat 19.00 gibi kalktıktan sonra sabaha kadar bir lokma dahi atıştırmadan sadece şekersiz sıvılar tüketmeli ve erken yatmalıyız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder