Karatay Mutfağından Uyarlanmış Tarifler ve Bilgiler. Uyarı: Bu blog Karatay Diyeti kitabı baz alınarak hazırlanmıştır. Uygulama hataları ya da kişisel özelliklere bağlı sonuçlar yazarın sorumluluğunda değildir.
21 Mart 2015 Cumartesi
Karnabahar Ekmeği
Bir orta boy rendelenmiş ya da mikserden geçirilmis karnibahar
1 su bardagi hindistan cevizi
1 su bardagi istenilen cesitte peynir rendesi
Yarim su bardagi yogurt
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi karbonat
4 yumurta
1 cay kasigi limon suyu
1 tatli kasigi toz kirmizi biber
1 cay kasigi karabiber
1 tatli kasigi nane
3 dis dovulmus sarmisak (istege bagli)
Birer tutam ince kiyilmis maydanoz, dereotu, taze sogan (istege bagli)
Firin kabini yaglamak icin zeytinyagi
(Tercihen) bir baton kek kalibini yaglayin ve ekmegin yapismamasi icin hindistan cevizi serperek mantolayin.
Yumurtalari tuzla kopuk kopuk olana kadar cirpin. Yogurdu ilave ederek cirpmaya devam edin. Ayri bir kapta karbonati limon suyuyla kopurtun ve karisima ekleyerek cirpin. Baharatlari ve kullaniyorsaniz taze otlari da ekleyin. Eger kullanacaksaniz sarmisaklari da bu asamada ilave edin. Hindistan cevizi ve peynir rendesini de ekleyerek iyice cirpin. En son rendelemis ya da mikserden gecirerek bulgur tanesi kadar kucultmus oldugunuz karnibaharlari da ekleyerek karisima yedirin. Karisimi kaliba dokun ve bir kasik yardimiyla ustunu duzleyin.
Soguk firinda orta katta 160 derecede en az bir saat pisirin. Pistikten sonra firinda sogutun. Iyice soguyunca dilimleyerek servis yapin. Artan kismi buzdolabinda muhafaza edin.
Afiyet olsun.
Kaynak: Facebook Karatay Lezzetleri Sayfası
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Kahvaltıda yenirmi ekmek yerine
YanıtlaSil